Pronađite najpovoljniji smještaj !
Od:  
Do:  
Regija:
Gradovi:
Broj osoba:
Vrsta smještaja:
A-Apartman, AS-Studio apartman, S-Soba

PREPORUČAMO

Najam plovila
Najam plovila

Unajmite najbolju jahtu za odmor

Svjetionici
Svjetionici

Posjetite naše svjetionike

Hotel
Hotel

Posjetite nas u visokokategoriziranim hotelima

Izleti

Izleti
Grad Korčula i otok Mljet - cjelodnevni izlet hidrogliseromBRAČ – BOL
Hvar - cjelodnevni izletDubrovnik - grad sa 1000 spomenika
Biševo - Modra špilja (izlet brodom)Split (autobusom)

Pogledajte sve izlete

Makarska

Zemljopisnim položajem i kulturno povijesnim značenjem Makarska (14,000 stanovnika) je od svog postanka središte Makarskog primorja. Smještena je na podnožju Biokova u prirodno zaštićenoj luci, zatvorenoj s jugoistoka rtom Osejava, a sa sjeverozapada poluotokom Sveti Petar. Makarska se razvila amfiteatralno prema Biokovu, a sastoji se od starije jezgre mediteranskog tipa i novijeg dijela s hotelima, restauracijama trgovinama i dr.

Antički nalazi na poluotoku Sv. Petar, središnjem gradskom trgu i uz Donju Luku svjedoče da je današnji grad nastao na mjestu nekadašnjeg rinskog, a možda i pretpovijesnog naselja. U aktima Salonitanskog sabora od 4. svibnja 533. godine prvi put se spominje Mucurum kao mjesto na kojem je osnovana biskupija. Pod današnjim imenom Makarska se prvi put spominje 1502. godine u dokumentu fočanskog kadije Muhameda Musina.

Najvažnije gospodarske grane Makarske su poljodjelstvo, maslinarstvo, ribarstvo, prerada prehrambenih proizvoda, trgovina i naravno, turizam. Turizam ovdje ima dugogodišnju tradiciju, jer je još 1914. godine podignut prvi hotel, a 1922. osnovano Društvo za uljepšavanje grada.

Sportašima i rekreativcima su na raspolaganju brojni sportski tereni i rekviziti za sportove na kopnu i moru. U blizini poznate makarske plaže smješten je suvremeni teniski centar na kojem se održavaju važni svjetski turniri. U Makarskoj je razvijen i rekreacijsko-zdravstveni turizam, u lječilištima Biokovka i Marea, gdje se pružaju raznovrsne terapeutske usluge. Ugodna je šetnja duž luke i gradskih plaža, a spremniji na jače napore mogu se uputiti jednom od brojnih planinarskih staza na vrhove Biokova, koje privlači ugodnom svježinom, mirom i veličanstvenim vidicima. Planina je zanimljiva po perivojima, kotlinama, jamama i livadama; obliluje endemskim biljem, a bogata je i visokom divljači - Divokozama i Muflonima. Kulturno-umjetničke, zabavne i pučke priredbe sastavni su dio života Makarske, posebno u turističkoj sezoni. U srpnju i kolovozu održava se tradicionalno Makarsko kulturno ljeto, s bogatim dramskim i raznovrsnim koncertnim programom, nastupima dalmatinskih klapa, izložbama, večerima poezije i folklornim priredbama. U sklopu te manifestacije održavaju se Ribarska noć i Noć Kalelarge (noć grada).

Turist koji se opredijeli za boravak u Makarskoj imat će na izboru razne oblike turizma. Može birati između smještaja u hotelima (2,300 kreveta), kampovima (500 mjesta) ili privatnom smještaju (10,000 kreveta). U gradu ima mnoštvo restorana, konoba i drugih ugostiteljskih objekata s bogatim izborom tradicionalnih jela i pića.