Pronađite najpovoljniji smještaj !
Od:  
Do:  
Regija:
Gradovi:
Broj osoba:
Vrsta smještaja:
A-Apartman, AS-Studio apartman, S-Soba

Novosti

WINE AND FUN DAYS
U Makarskoj je festival Dalmacija Wine Expo poteka...

Sve novosti

PREPORUČAMO

Najam plovila
Najam plovila

Unajmite najbolju jahtu za odmor

Svjetionici
Svjetionici

Posjetite naše svjetionike

Hotel
Hotel

Posjetite nas u visokokategoriziranim hotelima

Izleti

Izleti
PARK PRIRODE BIOKOVOPENJANJE - LITICA BRELA
DUBROVNIK - GRAD SA 1000 SPOMENIKASPLIT - TROGIR
OMIŠ - RIJEKA CETINAMEĐUGORJE

Pogledajte sve izlete

WINE AND FUN DAYS

U Makarskoj je festival Dalmacija Wine Expo potekao, rastao i postao centralni vinski događaj Dalmacije. Stoga tjedan dana nakon poslovnog dijela festivala u Splitu, 01. i 02. svibnja 2015. Dalmacija Wine Expo se seli u Makarsku, koja je tradicionalni domaćin festivala već šestu godinu za redom. Puna dva dana na Kačićevom trgu i u Kalalargi organiirat će se niz koncerata na otvorenom uz brojne štandove na kojima će se točiti vina probranih vinara te će se moći uživati u autohtonim okusima Dalmacije. 


 

 

 

Tučepi

Tučepi Tučepi (1800 stanovnika) leže 4 kilometra jugoistočno od Makarske. Nastanjeni su u antičko doba. Na groblju su otkriveni ostaci namještaja starokršćanske crkve iz 5.-6. stoljeća i nekoliko srednjovjekovnih nadgrobnih ploča. Naselje se pod današnjim imenom prvi put spominje 1434. godine. Crkva Svetog Jurja sagrađena je u prijelaznom romaničko-gotičkom stilu potkraj 13. stoljeća. U 18. stoljeću makarske obitelji Ivanišević i Lučić-Pavlović uz more grade barokne vile.
Do potresa 1962. godine većina stanovništva živjela je u zaseocima podno Biokova.

Smješteni na padinama Biokova, Tučepi su odavno birano turističko središte. Kvalitetan smještaj (hoteli i apartmani), kilometrima duge plaže, ponuda domaće hrane, prostori za zabavu, mogućnost sporta i rekreacije privlače u Tučepi velik broj stalnih gostiju te ih čine jednim od nejekskluzivnih ljetovališta na cijelom Jadranu.