Pronađite najpovoljniji smještaj !
Od:  
Do:  
Regija:
Gradovi:
Broj osoba:
Vrsta smještaja:
A-Apartman, AS-Studio apartman, S-Soba

Novosti

WINE AND FUN DAYS
U Makarskoj je festival Dalmacija Wine Expo poteka...

Sve novosti

PREPORUČAMO

Najam plovila
Najam plovila

Unajmite najbolju jahtu za odmor

Svjetionici
Svjetionici

Posjetite naše svjetionike

Hotel
Hotel

Posjetite nas u visokokategoriziranim hotelima

Izleti

Izleti
PARK PRIRODE BIOKOVOPENJANJE - LITICA BRELA
DUBROVNIK - GRAD SA 1000 SPOMENIKASPLIT - TROGIR
OMIŠ - RIJEKA CETINAMEĐUGORJE

Pogledajte sve izlete

WINE AND FUN DAYS

U Makarskoj je festival Dalmacija Wine Expo potekao, rastao i postao centralni vinski događaj Dalmacije. Stoga tjedan dana nakon poslovnog dijela festivala u Splitu, 01. i 02. svibnja 2015. Dalmacija Wine Expo se seli u Makarsku, koja je tradicionalni domaćin festivala već šestu godinu za redom. Puna dva dana na Kačićevom trgu i u Kalalargi organiirat će se niz koncerata na otvorenom uz brojne štandove na kojima će se točiti vina probranih vinara te će se moći uživati u autohtonim okusima Dalmacije. 


 

 

 

Baška Voda

Baška Voda (1,600 stanovnika) nalazi se oko 9,5 km sjeverozapadno od Makarske. Mjesto je naseljeno već u antici. Na uzvisini Gradina su tragovi naselja i kasnoantičke bizantske utvrde, Bistona. Kasnobarokna crkvica Sv. Lovre nastala je najvjerojatnije na antičkom lokalitetu. Ime Baške Vode spominje se prvi put u 18. stoljeću, kada su nakon izgona od strane Turaka ovo područje naselili stanovnici podbiokovskog zaselka Basta.

Nekad je Baška Voda bila ribarsko, težačko i trgovačko mjesto, a danas je suvremeno turističko središte koje nudi čisto more, lijepe plaže s borovom šumom i raznovrsnu turističku ponudu.

Baška Voda Uz more i sunce, kupanje i ugodne šetnje, muzeje i povijesne spomenike, Baška Voda vam nudi i zanimljive kulturno-zabavne priredbe. Vrlo su zanimljive i vjerske priredbe, posebno procesije u povodu Velike Gospe, koja prolazi kroz sva mjesta u općini (čak 15 km).
Uz raznovrsne sportsko-rekreacijske sadržaje zanimljive su i šetnje u podbiokovska sela, posebno Bast i Topiće, poznate po siru, pršutu i kruhu.