Trovate l'alloggio migliore !
Da:  
A:  
Regione:
Città:
Numero di persone:
Tipo di alloggio:
A-Appartamento, AS-Appartamento con salone, S-Camera

NOTIZIE

Mafest Makarska
Dalmacija Wine Expo najavljuje dva dana zabave i d...

Sve novosti

VI CONSIGLIAMO

Noleggio charter
Noleggio charter

Noleggiate i migliori yacht per la vacanza

Fari
Fari

Visitate i nostri fari

Hotel
Hotel

Venite a trovarci presso alberghi di classe

Escursioni

Escursioni
ISOLA DI BRAZZA – BOLHvar – gita di un giorno
Dubrovnik – città con 1000 monumentiSpalato (con l'autobus)
Canyon Cetina – Omis (con l'autobus)Medjugorje (con l'autobus)

Vedete tutte le escursioni

Mafest Makarska

Dalmacija Wine Expo najavljuje dva dana zabave i događanja

U dva će se dana ove godine zgusnuti događanja u drugom, sadržajno još bogatijem sajmu Dalmacija Wine Expo, koji ove godine čak planira dovesti i Zagrebačku filharmoniju. Iako je, kako nam je kazao Milan Ožić, jedan od glavnih organizatora, cijena spuštena 50% pa bi dolazak stajao 70.000 kuna, izvedbe rock balada koje bi se našle na repertoaru ovise o tome hoće li Grad naći novac ili sponzore. Ožić nam je kazao da oni kao organizatori sami to ne mogu financirati. Sa ili bez Zagrebačke filharmonije, koja bi značila i dolazak HTV-ovih ekipa, inače medijski interes i ucrtavanje Makarske na kartu gradova filharmonije, sajam će ove godine biti prepun događanja i trajat će od 29. do 30. travnja. Sajam će okupiti više od 150 proizvođača vina, delikatesa i maslinovih ulja, stotinu predstavnika vrhunskih restorana i hotela, hrvatske top kuhare, uglednike poslovne, političke i kulturne scene te, općenito, ljubitelje gastronomije. Program sajma osmišljen je na način da cijela Makarska „diše“ s događanjima, a raspoređen je na nekoliko lokacija diljem grada iako se centralna događanja planiraju na parkiralištu ispred hotela Osejava. Tu bi se možda podigla i staklena stjenka, što je dobar potez jer se lani dalo čuti prigovore da je dvorana malo dislocirana.
Osim vinskog sajma, program ove godine uključuje ocjenjivanje maslinovih ulja „Olea Croatica“, odabir najboljih restorana Dalmacije, ocjenjivanje vina „Perfect Match” i, kao prošle godine, stručna predavanja. Preko 200 glasača koji kušaju hranu u hrvatskim restoranima ocjenjivat će 40 restorana u Dalmaciji i proglasiti najbolje. Svaki od njih će, naime, izabrati svojih 'top five'.
Zanimljivo će ove godine biti i događanje „Zvijezde kuhaju“. Po makarskim će restoranima kuhati najbolji hrvatski kuhari, a posjetitelji i prolaznici će moći kušati vrhunska jela po promotivnim cijenama koje se inače, a la carte, papreno plaćaju. Ujedno će to biti i za turiste otvorena gastro promocija.
Piše: Ivona Ćirak
 

Zaostrog

Zaostrog (300 abitanti) è un abitato e porto, situato a 33 km da Macarsca e 16 km da Porto Tòlero (Ploce). È composto da una parte più antica sotto il monte Biokovo e da nuovi insediamenti sulla costa. Occupazione principale è l'agricoltura, la pesca e il turismo.

Il nome di Zaostrog fu menzionato per la prima volta nel 1494. Il monumento più importante è il Monastero Francescano il quale gli uomini hanno cominciato a costruire nel 16° ed lo hanno completato nel 17° secolo. Oggi, all'interno del monastero sono conservati molti oggetti storici e artistici.

Mare limpido, il candore delle spiagge sabbiose, il verde dei pineti e oliveti, alloggio di qualità, l’offerta del cibo domestico e l'atmosfera dei vecchi villaggi ai piedi del monte rendono Zaostrog attraente per i turisti.