Trovate l'alloggio migliore !
Da:  
A:  
Regione:
Città:
Numero di persone:
Tipo di alloggio:
A-Appartamento, AS-Appartamento con salone, S-Camera

NOTIZIE

Mafest Makarska
Dalmacija Wine Expo najavljuje dva dana zabave i d...

Sve novosti

VI CONSIGLIAMO

Noleggio charter
Noleggio charter

Noleggiate i migliori yacht per la vacanza

Fari
Fari

Visitate i nostri fari

Hotel
Hotel

Venite a trovarci presso alberghi di classe

Escursioni

Escursioni
ISOLA DI BRAZZA – BOLHvar – gita di un giorno
Dubrovnik – città con 1000 monumentiSpalato (con l'autobus)
Canyon Cetina – Omis (con l'autobus)Medjugorje (con l'autobus)

Vedete tutte le escursioni

Mafest Makarska

Dalmacija Wine Expo najavljuje dva dana zabave i događanja

U dva će se dana ove godine zgusnuti događanja u drugom, sadržajno još bogatijem sajmu Dalmacija Wine Expo, koji ove godine čak planira dovesti i Zagrebačku filharmoniju. Iako je, kako nam je kazao Milan Ožić, jedan od glavnih organizatora, cijena spuštena 50% pa bi dolazak stajao 70.000 kuna, izvedbe rock balada koje bi se našle na repertoaru ovise o tome hoće li Grad naći novac ili sponzore. Ožić nam je kazao da oni kao organizatori sami to ne mogu financirati. Sa ili bez Zagrebačke filharmonije, koja bi značila i dolazak HTV-ovih ekipa, inače medijski interes i ucrtavanje Makarske na kartu gradova filharmonije, sajam će ove godine biti prepun događanja i trajat će od 29. do 30. travnja. Sajam će okupiti više od 150 proizvođača vina, delikatesa i maslinovih ulja, stotinu predstavnika vrhunskih restorana i hotela, hrvatske top kuhare, uglednike poslovne, političke i kulturne scene te, općenito, ljubitelje gastronomije. Program sajma osmišljen je na način da cijela Makarska „diše“ s događanjima, a raspoređen je na nekoliko lokacija diljem grada iako se centralna događanja planiraju na parkiralištu ispred hotela Osejava. Tu bi se možda podigla i staklena stjenka, što je dobar potez jer se lani dalo čuti prigovore da je dvorana malo dislocirana.
Osim vinskog sajma, program ove godine uključuje ocjenjivanje maslinovih ulja „Olea Croatica“, odabir najboljih restorana Dalmacije, ocjenjivanje vina „Perfect Match” i, kao prošle godine, stručna predavanja. Preko 200 glasača koji kušaju hranu u hrvatskim restoranima ocjenjivat će 40 restorana u Dalmaciji i proglasiti najbolje. Svaki od njih će, naime, izabrati svojih 'top five'.
Zanimljivo će ove godine biti i događanje „Zvijezde kuhaju“. Po makarskim će restoranima kuhati najbolji hrvatski kuhari, a posjetitelji i prolaznici će moći kušati vrhunska jela po promotivnim cijenama koje se inače, a la carte, papreno plaćaju. Ujedno će to biti i za turiste otvorena gastro promocija.
Piše: Ivona Ćirak
 

Tučepi

Tučepi (1800 abitanti) si trova a 4 chilometri di distanza dal sud est di Makarska. Fu abitato nell'epoca antica. Al cimitero sono scoperti i resti di una chiesa vecchio-cristiana dal quinto-sesto secolo e alcuni lapidi medievali. Il nome del villaggio fu menzionato per la prima volta nel 1434. Chiesa di San Giorgio fu costruita in stile di transizione romanico-gotico alla fine del Duecento. Nel 18° secolo le famiglie di Makarska, Ivanisevic e Lucic-Pavlovic, costruiscono le ville barocche accanto al mare.
Dal terremoto nel 1962 viveva la maggioranza della popolazione in piccoli villaggi alle pendici del monte Biokovo.

Situato alle pendici del monte Biokovo, Tucepi è una meta turistica prescelta da lungo tempo. Alloggi di qualità (alberghi e appartamenti), chilometri di lunghe spiagge, cibo domestico, i luoghi per l'intrattenimento, le possibilità sportive e ricreative attraggono molti clienti fissi a Tucepi e lo rendono una delle località più esclusiva sul mare Adriatico.