Pronađite najpovoljniji smještaj !
Od:  
Do:  
Regija:
Gradovi:
Broj osoba:
Vrsta smještaja:
A-Apartman, AS-Studio apartman, S-Soba

PREPORUČAMO

Najam plovila
Najam plovila

Unajmite najbolju jahtu za odmor

Svjetionici
Svjetionici

Posjetite naše svjetionike

Hotel
Hotel

Posjetite nas u visokokategoriziranim hotelima

Izleti

Izleti
Grad Korčula i otok Mljet - cjelodnevni izlet hidrogliseromBRAČ – BOL
Hvar - cjelodnevni izletDubrovnik - grad sa 1000 spomenika
Biševo - Modra špilja (izlet brodom)Split (autobusom)

Pogledajte sve izlete

Podgora

Podgora (1500 stanovnika) je naselje i luka smještena oko 9 kilometara jugoistočno od Makarske. Sastoji se od starijih zaselaka na obroncima Biokova, koja su danas slabo nastanjena, i novijeg dijela na obali mora. U selu su brojni prirodni izvori pitke vode te ljekovito slano vrelo Klokun.

Zahvaljujući svom geografskom položaju Podgora je rano naseljena. Prvi put se spominje 1571. godine kao jedno od mjesta koje pod svoju zaštitu uzima Venecija i iz tog doba postoje ostaci groblja sa ponekim očuvanim nadgrobnim spomenikom. U gornjem dijeli naselja u zaseocima Rošćićima i Marinovićima sagrađene s u 17.-18. stoljeću kule za obranu od Turaka. Od baroknog ljetnikovca obitelji Mrkušić, koji se ubraja u vodeće primjerke barokne arhitekture, ostao je sačuvan samo portal na ulazu u park hotela i zanimljiva osmerostrana kapela. Na groblju se nalaze srednjovjekovne nadgrobne ploče i spomeni književniku i političaru Mihovilu Pavlinoviću (1831.-1837. god.) rad kipara Ivana Rendića.

Duga turistička tradicija ovog mjesta ogleda se u brojnim luksuznim hotelima i privatnim apartmanima, brojnim restoranima i konobama te raznovrnim turističkim sadržajima. Rekreativcima su na raspolaganju brojni sportski tereni. Postoje škole jedrenja, ronjena, surfinga i skijanja na vodi. U turističkoj sezoni organiziraju se brojne kulturne i zabavne priredbe, gostovanja kazališta, folklornih skupina te ribarske večeri. Posebno je zanimljiva najveća fešta u Podgori, proslava Sv. Vicenca, zaštitnika mjesta.